Vélemények

Óvári Zsuzsa

003-1

„Kedves Erika!

Szeretnék gratulálni az  októberi és novemberi  meséhez,  amely egyrészt remek marke-ting, másrészt elbűvölt minket a stílusa.

Komárom megyei kisvá-ros Lábatlan, ahol teg-nap este előkerült ez a mese a KÖNYVKLUB dél-utánján. Kollégám Deb-recenben töltött egy kel-lemes hétvégét barátai-val (16 an voltak), és szomba-ton betértek a csárdába. Mint magyar  szakosnak, azonnal  megtetszett a 2 mese,  és felolvasott egy részletet a csárdáról a könyv-klubban tegnap délután,  majd kölcsön adta az írásokat elolvasásra a többiek-nek is. Mivel rajzosként 20 éven át örökségvédő táborokat szerveztem  diákjaimnak, megfogott a novemberi mesében a nemzeti  érték ötletes magyará-zata.

Könyvklubunk rendha-gyó, tagjaink sokféle mű-fajt bemutatnak, így ke-rülhetett tegnap a mese  is a kínálatba örömömre. (Wass Albert versei, egy krakkói történet a né-met megszállás idején  vagy egy reneszánsz regény mellett).

Gratulálok előre is a mese folytatásához, és vigye  hírét a Rózsás csárdának remek írásai-val! Óvári Zsuzsa”

Kiss-Pethő Ildikó,
az 5 esztendős  Kiss Izabella édesanyja

2. véleményhez kép_Kiss-Pethő Ildikó és családja
“Nagyon örülünk  a meséskönyvnek. Nemsokára a végére is érünk és várjuk a folytatást.Tetszettek nagyon a mesék, a nyelvezet egy picit magyarázatra szorul még Izikéken de rákérdez mindenre, és legalább tanul “régi/új” szavakat.”

Balázsné Keller Olga,
Gégény Község jegyző asszonya

3. véleményhez kép_Balázsné Keller Olga

“Kedves Erika! Az előszót és az első 3 mesét olvastam el. Könnyen olvasható a könyv, szépek az illusztrációk. Olvasás közben a történetek szórakoztattak, megnevettettek, elszomorítottak vagy éppen elgondolkodtattak. A mesék sajátos játékossága és nyelvezete az idősebbek és fiatalabbak számára is elérhetővé és megismerhetővé teszi az Általad felkutatott nemzeti értékeket. Olvasáskor láttam magam előtt a Rózsás- és Látóképi csárdát: a festett tányérokat, a nehéz faragott fa- asztalokat és székeket, a kockás abroszt és a finom magyaros ételeket. Nagyon tetszik a könyv, gratulálok hozzá. Mielőbb el fogom olvasni az összes mesét.”

Üdvözlet

Nagy szeretettel üdvözlünk minden meserajongót az oldalon. Mégis mi a mese és miért, hogyan, milyen indíttatásból születtek meg a Nemzeti érték-mesék a mai magyar meseirodalom hagyományos,  mégis friss látószögű és tematikájú gyöngyszemeiként?

Mesefalva

Népszerű Mesefalva Facebook  oldalunk a verses mesék könnyed, mégis dallamos, rímes mesenyelvén kalauzol el Titeket a hétköznapi élet és érzések, örömök és a kihívások feloldásának világába.